Frigo Group gaat voor branchespecifiek WMS en TMS van Boltrics

Logistiekprofs op 26 augustus 2024 | 2 minuten leestijd

Frigo Group gaat zijn logistieke processen ondersteunen met het warehouse management en transport management systeem van Boltrics. Hiermee kiest Frigo Group – dat bestaat uit Frigo Nieuw-Vennep, Frigo Group Logistics, Frigo Group Transport en FGT Warehousing – om zowel de opslag- als transportprocessen te stroomlijnen met Boltrics’ branchespecifieke softwareoplossing.

Frigo Group is van origine gespecialiseerd in logistieke activiteiten in diepvries, maar koel-, stukgoed- en droogopslag zijn ook uitgegroeid tot specialismen. Daarbij verzorgt Frigo het geconditioneerde transport van en naar vrieshuizen en de dagelijkse bezorging in binnen- en buitenland.

Een benodigde herimplementatie van het oude warehouse management systeem gaf de logistiek dienstverlener de kans om de horizon te verbreden. Al snel kwam Frigo Group, begeleid door Pearlsy Sjauw (Sjauw Consulting Management), uit bij Boltrics om te onderzoeken hoe het WMS hun processen kon ondersteunen. “Boltrics is een bekende naam in de koel-vriesmarkt,” aldus Joost van Elderen, Frigo Group. “Dankzij de ruime ervaring in deze branche kent Boltrics de processen in onze operatie en kunnen ze deze naadloos vertalen naar de juiste configuratie in het nieuwe WMS.”

Profiteren van de standaard
Met de nieuwe softwareoplossing kan Frigo Group profiteren van functionaliteiten die speciekfiek ontwikkeld zijn voor koel- en vrieshuizen wereldwijd. Deze standaard is vervolgens flexibel te configureren naar de specifieke processen en activiteiten van Frigo Group zonder dat maatwerk is vereist.

Joost van Elderen: “Dankzij de input van eerdere succesvolle implementaties door Boltrics in de koel-vriesmarkt sluiten de standaard aanwezige functionaliteiten naadloos aan bij onze behoeften. We nemen met deze beslissing afscheid van maatwerk, maar kunnen met deze functionaliteiten onze processen geheel naar wens configureren. Zo kunnen we onze service nóg verder uitbreiden volgens onze eigen klantgerichte filosofie.”

Transportactiviteiten
Naast het WMS kiest Frigo Group ook voor het transport management systeem van Boltrics. “Doorslaggevend hierin waren opnieuw de functionaliteiten die standaard aanwezig zijn in de software”, deelt Joost mee. “Zo kunnen we direct gebruikmaken van het grafisch planbord, eenvoudig integraties opzetten met diverse type boordcomputers en flexibel informatie toepassen vanuit de PTV-koppeling.”

De implementatie van het WMS in Nieuw-Vennep start in september. Aansluitend wordt ook het WMS op de vestiging in Geldermalsen en het TMS geïmplementeerd.

Gerelateerde artikelen