Red je Pakketje verhuist naar een nieuwe hub binnen Utrecht. De nieuwe locatie biedt meer ruimte voor bestelbussen – die hard nodig zijn nadat de pakketdienst met 120 procent groeide – en krijgt elektrische laadpalen.
Red je Pakketje werkt momenteel met 120 mensen in de Utrechtse hub. Dat aantal gaat na de verhuizing verdubbelen. Sinds januari boekte de pakketdienst een groei van 120 procent; met name door de coronapandemie moesten er veel pakketten bezorgd worden.
Groeien en vergroenen
Aan de logistieke sector de taak om mee te groeien met de populariteit van e-commerce en tegelijkertijd te verduurzamen, stelt CEO Sam Rohn. Het bezorgbedrijf streeft ernaar om in 2023 uitstootvrij te bezorgen. De nieuwe locatie biedt ruimte voor laadpalen voor elektrische bussen. “We willen iedereen in de markt laten zien dat de energietransitie veel sneller kan. Wij groeien sinds onze oprichting met meer dan 100 procent per jaar en houden hierbij maximaal rekening met het klimaat.”
Op de nieuwe logistieke hub in Utrecht komen pakketten aan het begin van de middag binnen. Hier worden ze gesorteerd en verspreid over Nederland. Consumenten ontvangen hun pakketten nog dezelfde avond.
Internationaal verzenden
Het bedrijf maakte vorige week bekend de grens over te gaan. Na vijf jaar groei in Nederland acht Red je Pakketje het tijd voor de markt van internationale verzending. Internationaal versturen gebeurt via dochteronderneming VanavondBezorgd. Webshops melden hun zending aan bij het platform en leveren hun pakketten vervolgens zelf af bij een van de drop-off points van het bedrijf. Red je Pakketje haalt de zendingen daar op en brengt ze naar hun bestemming.